Terug naar overzicht

Investeren in vastgoed loont altijd, zeker binnen een vennootschap

In vastgoed investeren blijft altijd een goede keuze. Zeker vandaag nu de inflatie ons in de ban houdt en de rente in stijgende lijn zit, is het moment aangebroken om snel te schakelen. Vastgoed vormt een stabiele investering.

Rendementen van de afgelopen jaren

Gemiddeld bedraagt de waardestijging van woningen zo’n 3% per jaar, maar de laatste jaren lag dit percentage telkens hoger. In het derde kwartaal van 2021 bedroeg de waardestijging van vastgoed in België 8,2% en in het vierde kwartaal 6,1%. Wanneer we dit op langere termijn bekijken zien we dat in de periode tussen 2010 en 2021 er een gemiddelde jaarlijkse stijging plaatsvond van 3,29%.

Vastgoed kan u bovendien een stabiel inkomen geven, waarbij u zich kan verwachten aan een jaarlijkse indexatie van de huurgelden. Wanneer we dit toetsen aan de praktijk zien we dat tussen 2010 en 2020 de huurprijzen van een appartement in het Vlaamse Gewest met 18% zijn gestegen.

Onnodig te zeggen dat een investering in vastgoed een zekere en rendabele keuze is.

Waarom investeren met een vastgoedpatrimoniumvennootschap ook een goede optie zou kunnen zijn

In tegenstelling tot bij het ‘klassiek’ aanschaffen van een onroerend goed, verkrijgt u geen bakstenen maar aandelen indien u met een vastgoedpatrimoniumvennootschap werkt. Een geheel van eigendommen wordt getransformeerd in een geheel van aandelen.

Het kan voor u en uw gezin aangewezen zijn om te investeren in vastgoed via een vastgoedpatrimoniumvennootschap in plaats van privé te investeren.

Investeren via een vennootschap heeft de volgende voordelen:

Het venijn bij beleggingen in een vastgoedpatrimonium zit hem echter wel in de staart, op het moment dat het vastgoed uit de vennootschap wordt gehaald. Daarom raden we u steeds aan om voor uw concrete situatie te bekijken of investeren via een vastgoedpatrimoniumvennootschap voor u de beste oplossing is of dat u beter privé investeert.

Wat CenConstruct u kan bieden

Bij CenConstruct ontwikkelen wij energiezuinige bouwprojecten met een interessant rendement. Zo is er CENPuurs, een kleinschalig project met 7 BEN-appartementen in Puurs. Gelegen op een prachtige locatie op wandelafstand van de Schelde. Alle mogelijke faciliteiten liggen op wandelafstand en wij staan garant voor een uiterst kwalitatieve afwerking en duurzame materiaalkeuze. Ook ons gloednieuwe project in Zandhoven heeft heel wat troeven in petto voor u als investeerder. Door te investeren in een kwalitatief vastgoedproject, met oog voor levenskwaliteit en duurzaamheid, maakt u de juiste keuze.

Wilt u meer weten over deze investeringsmogelijkheden? Wij vertellen u er graag meer over.

CenConstruct investeert voor u in de toekomst en kiest bij elk project voluit voor uitermate energiezuinige woningen. De Bijna Energie Neutrale (BEN) woningen hebben telkens

Als familiebedrijf streven we naar een warme sfeer in een knap design, alles conform de regels van de Vlaamse overheid omtrent milieuvriendelijk wonen.

© CENCONSTRUCT 2024 – Webdesign Media Architect
Privacy | Disclaimer