Terug naar overzicht

Woningen aan 6% BTW - hoe zit dat juist?

Sommige projecten bij CenConstruct voldoen aan de voorwaarden van afbraak en heropbouw. Daardoor geniet u van een verlaagde BTW: u betaalt maar 6% op uw factuur schijven. Wel dient u als koper ook te voldoen aan een paar voorwaarden. Welke dat zijn, leest u hier:

Belangrijk om te weten: u kan het verlaagde tarief enkel volledig behouden als u de CenConstruct woning tot 31 december van het 5e jaar volgend op het jaar van de eerste ingebruikneming of de eerste inbezitneming van de woning, bewoont als enige en eigen woning, met een oppervlakte niet groter dan 200m². Wil u bij bouwen, dan moet u 5 jaar wachten.

6% BTW in de praktijk

Dat de BTW-verlaging weldegelijk een impact kan hebben op uw aankoop, toont dit voorbeeld: een CenConstruct woonproject komt met de 6% regel neer op € 376.562, inclusief registratierechten en BTW – in plaats van € 413.342 volgens 21% BTW.

De BTW-verlaging is een tijdelijke maatregel van de Vlaamse overheid en loopt van 1 januari 2021 tot 31 december 2023 (update maart 2022: de regel is in de marge van het energieakkoord rond de uitgestelde kernuitstap voor minstens een jaar verlengd).

Vragen over de voorwaarden? Stel ze ons gerust, we helpen u graag verder.

© CENCONSTRUCT 2024 – Webdesign Media Architect
Privacy | Disclaimer