Terug naar overzicht

Het is hoogzomer, tijd om eropuit te trekken

Bij CenConstruct hechten we het hele jaar door belang aan groen, het vormt dan ook een belangrijke pijler in onze projecten. In deze blog gidsen we u langs enkele van onze projecten, geven u de leukste fietsroutes mee en wijzen we u op tal van leuke hotspots. Uiteraard mag de regio rond Zandhoven, waar ons hoofdkantoor gevestigd is niet ontbreken. We zitten niet voor niets in deze groene gemeente!

Starten met fietsen in Zandhoven 

Vertrekken, dat doen we uiteraard vanuit ons hoofdkantoor. Midden in het groen zetten we koers richting Rooftop. Een uitgelezen plekje voor een stevig en lekker ontbijt, op de tweede verdieping bij de bekende meubelzaak Top Interieur. Met een goed gevulde maag en een flinke portie energie zetten we koers richting Schilde om een bezoekje te brengen aan ons project in deze gemeente. Het project omvat 8 energiezuinige luxe koppelvilla’s aan de idyllische Elzendreef, een prachtige villawijk. Legt u het traject van Zandhoven naar Schilde dan zijn Domein Martinus en het Kasteel Halle Hof zeker een kleine omweg waard. Heeft het trappen de dorst of (kleine) honger al terug aangewakkerd? In de zomerbar van Jones Bar is het heerlijk zitten en cocktails sippen en bij Brabohoeve, niet ver van ons project, is het heerlijk lunchen met de paarden op de achtergrond.

Koers richting Wommelgem

De drankstop voorbij? Tijd om terug de stalen of carbon ros op te kruipen en richting Wommelgem te vertrekken. Doorkruis zeker de wijk rond het Fort van ‘s Gravenwezel. Heerlijk rustig en groen. Passeer Hof Ter Linden en zet koers richting Albertkanaal. Houd halt bij hotspots als De Vogelzang of de Loteling in Schilde. Steek het Albertkanaal over en maak tijd voor een flinke portie kunst en cultuur bij Axel Vervoordt Arts & Antiques. Enkel en alleen de omgeving in de Stokerijstraat is al de moeite waard. De ideale voorbereiding om in één ruk door te fietsen naar ons toekomstige project in Wommelgem. Op de Herentalsebaan in de rand van Wommelgem komt er immers een prachtig wooncomplex dat 17 appartementen en 4 woningen in het groen omvat. Nu u toch in de buurt bent loont het zeker de moeite om even door te fietsen naar Fort 2 en halt te houden bij de Calabria Summer Bar om de tocht en de indrukken even te laten bezinken. 


Heeft u nog energie over? Smeer de benen dan in en vat de rit richting Pulhof aan. Een charmante en karakteristieke wijk in Berchem. In deze felbegeerde wijk verrijzen er tegen eind dit jaar 12 luxe appartementen. De dag afsluiten? Dompel u onder in de sfeer van het altijd bruisende Chasse Royale of maak nog een wandeling door het Brilschanspark op een boogscheut van ons project.

Route Klein-Brabant en meer

Deze pittige fietstocht door een flink stuk Klein-Brabant vatten we aan in Bornem. Een mooie groene gemeente waar binnenkort Residentie Amandus te vinden is. Een project met 7 woningen gelegen tussen het Fort van Bornem en de Schelde. Trek in ontbijten with a view? Dan vormt Brasserie ‘T Scheldezicht zeker een mooie en lekkere start van de dag. Bezienswaardigheden zijn er bij de vleet in Bornem, dus even blijven hangen is zeker de moeite. Pik als het kan ook de Abdij van Bornem mee en ook het paviljoen De Notelaer is zeker en vast de moeite waard. Uiteraard met het verkennen enkele paadjes rond het Fort van Bornem niet ontbreken.

Van Bornem naar Puurs

Ongetwijfeld loopt het al een flink stuk in de middag, maar er is nog wel even de tijd om richting Puurs te trekken. Hier realiseren we een woonproject met 7 luxueuze appartementen op wandelafstand van een mooie fietsdijk aan de Schelde. Ideaal om even op adem te komen en te genieten van het uitzicht. Er is trouwens ook een veerpont als u de Schelde wil oversteken. Dorst of trek in een hapje? Bar Baraque is een leuke zomerbar op de fortbaan. Ongetwijfeld bent u er niet alleen en alles is hier fairtrade!

Liever wat extra bezienswaardigheden meepikken? Breng een bezoekje aan de brouwerij Duvel Moortgat en proef een glaasje, bewonder de planten in het Arboretum of rij wat verder en duik de geschiedenis in met een bezoekje aan het Fort van Breendonk.

Wemmel verkennen

Zin in een extra lange fietstocht? Ervaren fietsers kunnen nog de tocht ondernemen naar Wemmel. Daar werken we aan niet minder dan 3 energiezuinige BEN-woningen niet ver van de Plantentuin van Meise. Een plek die sowieso de trip rechtvaardigt. Nog een leuke zomerbar meepikken als afsluiter? Stop bij Bobbies Brussels. Open van donderdag tot zondag. U kunt er trouwens ook heerlijke tapas krijgen. 

Enjoy the rest of the summer en heeft u nog meer tips nodig en/of wil u meer informatie over onze projecten. Stuur ons gerust een berichtje!

© CENCONSTRUCT 2024 – Webdesign Media Architect
Privacy | Disclaimer