Terug naar overzicht

Een duurzaam interieur, zo doet u dat

Fan van energiezuinig bouwen en wil u die trend graag doortrekken in het interieur? Deze 3 tips helpen u op weg naar een milieuvriendelijk resultaat. 

1. Kies voor natuurlijke materialen

De natuur heeft heel wat te bieden aan materialen die het goed doen in uw huis. Denk aan hout (uiteraard), riet en rotan of bamboe. Qua stoffen kan u kiezen uit wol, katoen, vilt, jute, en hennep. Gerecycleerd glas en plastic behoren ook tot de mogelijkheden. 

Een kleine tip als u voor hout gaat. Vraag bij uw interieur partner naar hout met het FSC keurmerk. FSC staat voor Forest Stewardship Council en het keurmerk garandeert een productie volgens de strengste eisen van natuurbescherming. Daarbij wordt rekening gehouden met het milieu, de bossen, de lokale bevolking en de betrokken arbeiders. 

2. Koop uw gedacht maar houd uw gedacht er bij 

Kopen om te kopen is nooit een goed idee. Hoewel u nooit teveel schoenen of dassen kan hebben, is een teveel aan meubelen in huis niet handig. 

Een goede truc om bewust te kopen zijn deze drie vragen:  

Is het antwoord op alle drie ‘ja’, dan is de aankoop een bewuste beslissing. 

Achteraf testen of uw aankoop het waard was kan makkelijk door te antwoorden op de vraag van opruimgoeroe Marie Kondo:  Does it bring you joy? Als ‘ja’ opnieuw het antwoord is, dan zit u goed.  

3. De charme van recycleren 

Een open deur maar een die toch nog vaak vergeten wordt. Vandaag is tweedehands niet langer ‘oubollig’ of ‘not done’, ook niet voor meubilair. De leuke barkast van bij de bomma, een knappe spiegel gespot op de rommelmarkt of via via vintage design gescoord: het is vandaag een trend. 

Omgekeerd hoeft u ook niet wat kapot is, meteen weg te gooien. Mits een kleine ingreep kan een gebroken of beschadigd meubeltje er weer lange tijd tegenaan. En hebt u ineens een uniek stuk in huis. 

Een duurzaam interieur kan dus op verschillende manieren. Benieuwd welke materialen wij gebruiken in onze projecten? Stel ons gerust uw vraag, we helpen u graag verder. 

© CENCONSTRUCT 2024 – Webdesign Media Architect
Privacy | Disclaimer